Articol despre depistarea defectelor la închiderea centralizata.

Verificați mai întâi telecomanda.

În condiții extreme de temperatură scăzută sau înaltă, este posibil ca mecanismul să fi eșuat numai datorită temperaturii - poate fi o problema a telecomenzii de intrare in masina fără cheie care trebuie să fie încălzită sau răcită. Cu toate acestea, probabil că problema nu este atât de simplă. În primul rând, și mai ales verificați bateria telecomenzii - care poate fi o soluție rapidă la problema dacă într-adevăr bateria este descarcată sau defectă. Este recomandat să verificați fiecare dintre celelalte uși din vehicul pentru a afla dacă cauza problemei este telecomanda sau în interiorul încuietorii în sine, s-ar putea ca doar inchiderea necorespunzatoare a unei portiere sa fie problema, iar telecomanda de intrare fara cheie functioneaza foarte bine. În special în cazul vehiculelor vechi, este posibil ca incuietoarea centralizata din portiera sa aiba nevoie sa fie curatata si lubrifiata, acest lucru este un lucru pe care oamenii îl pot face relativ ușor, dar necesită o anumită cunoaștere a mecanicii pentru a fi siguri că totul este bine pus înapoi împreună (ultimul lucru pe care îl doriți este să rupeți altceva în procesul de a încerca să remediați un lucru).

Găsiți un actuator de schimb.

Sistemul de acționare a blocării portierelor este ceea ce permite funcționarea corectă a blocatorului de putere - este piesa electrică necesară pentru blocarea mecanismului de blocare a ușii. În timp ce este posibil ca problema defecțiunii de blocare să fie cauzată de un actuator defect, nu este sfârșitul lumii; deși provoacă un inconvenient serios șoferului, precum și pasagerilor. Imaginați-vă că trebuie să deblocați manual ușa mașinii, să deblocați manual ușa pasagerului și apoi să deblocați manual ușile din spate, de asemenea, dacă aveți pasageri pe bancheta din spate - ce greșeală! Indiferent dacă aveți sau nu cunoștințe despre astfel de mecanici, va trebui să găsiți un actuator de înlocuire pentru mecanismul de blocare dacă doriți ca blocatoarele să funcționeze corect. La urma urmei, progresele tehnologice au devenit obișnuite, în special în domeniul tehnologiei pentru automobile - iar blocările electrice au devenit unul dintre criteriile de bază pentru vehiculele moderne.

Unele semnale de avertizare că servomotorul a eșuat sunt: ​​blocarea sau deblocarea necontrolată a ușilor, sunete mecanice ciudate provenite de la sistemul de blocare sau pur și simplu o lipsă de funcționare a telecomenzii pentru inchiderea centraliazta. Actuatorul din portiera pe vehiculele mai vechi este probabil să eșueze după ceva timp, mai ales cu o utilizare obișnuită și regulată. Servomotoarele de blocare a portierei nu sunt părți deosebit de costisitoare și pot fi ușor inlocuite de un profesionist din domeniul auto. Cu toate acestea, este important să efectuați verificarile dvs. cu privire la defectiune înainte de a vă duce vehiculul în service pentru reparații la inchiderea centralizata . Dacă nu sunteți sigur de locul de proveniență al problemei, este întotdeauna cel mai bine să vă aduceți mașina într-un centru de service profesionist care va faca o verificare la toate portierele referitor la inchiderea centralizata . Deși este posibil să încercați să încercați să remediați problema chiat dvs pentru a economisi bani, acest lucru ar putea să vă costă mai mult pe termen lung, dacă deteriorați alte părți ale vehiculului în acest proces.

Cate lucruri despre sistemul de blocare deblocare a portierei.

Multe vehicule folosesc astăzi confortabilele încuietori electrice, un sistem de securitate care include un solenoid sau un motor pentru a deplasa un mecanism de blocare și deblocare. Este un sistem foarte fiabil, dar supus uzurii ca orice altă parte a unui vehicul. Producătorii de automobile utilizează diferite configurații de blocare a si deblocare la portiere, de la sisteme simple la sisteme antifurt, în funcție de modelul vehiculului. Aici vom urma o procedură generală de depanare a unui circuit electric comun de blocare a ușilor. Cu o cunoaștere minimă a energiei electrice sau o dorință de a învăța procedurile de depanare, acești pași vă vor ajuta să identificați și să remediați orice problemă cu lipsa alimentării cu curent electric a incuietorii de la inchiderea centralizata din propria mașină. Asadar, hai sa incepem:

Pasul 1

Începeți prin comanda inchiderii centralizate a vehiculului în pozițiile încuiate și deblocate. Ascultați cu atenție zgomotul și vibrația care provine de la fiecare dintre încuietori atunci cand comandati inchiderea si deschiderea portierelor . Dacă acest zgomot nu se aude la una din portiere, atunci un dispozitiv de blocare a ușii a ars. Acestea sunt motoare mici plasate în panourile ușii care blochează și deblochează ușa. Ele pot fi înlocuite fără mari dificultăți, deși scoaterea panoului ușii poate fi dificilă, în funcție de modelul mașinii.

Pasul 2

În cazul în care încuietorile automate ale ușii nu funcționează și nu se produce nici un zgomot, utilizați un multimetru pentru a verifica siguranțele autovehiculului. O siguranță arsă poate sa nu afecteze prea mult masina, dar ar putea împiedica funcționarea corectă a încuietorilor automate. De asemenea, asigurați-vă că firele care trec di portiera in stalpul ușii sunt neîntrerupte. Dacă sant fire intrerupte in burduful care face legatura dintre portiera si caroseria masinii sant rupte atunci încuietorile de la ușă nu ar primi curent pentru funcționare.

Pasul 3

În cazul în care una sau două dintre blocările ușii nu funcționează, este posibil ca problema să se întâmple mai degrabă în interiorul portierelor decât în ​​cutia de siguranțe. Deschideți panoul sau panourile ușii care nu funcționează corect. Traceți firele care rulează de la dispozitivul de blocare a portierei la releul de alimentare (care va arăta ca o cutie neagră pătrată și așezați lângă comutatorul de blocare / deblocare de pe ușă), afară în cutia de siguranțe. Testați fiecare cablu la fiecare parte a casetei de relee. Dacă este intreg fir-ul care duce catre interiorul masinii si siguranta de la inchiderea centralizata este buna, dar nu există curent pe firul care vine de la releu la dispozitivul de blocare a ușii, modulul de inchidere centralizata este defect și trebuie înlocuit

Sfaturi reparații inchidere centralizata portiere